skip to Main Content

Miresevini

Një staf italo-shqiptar i udhëhequr nga dott. Giovanni Bona, mjek implantolog nga Torino (Itali),i cili e ka bazuar eksperiencën e tij në kërkimet më të avancuara për t’i kthyer pacientëve të tij buzëqeshjen në përditshmërinë e tyre.

Na kontaktoni

Tel : 067 501 3058
Address: Tirane, Albania

Vendodhja

Sinus Lift

ÇFARË ËSHTË DHE PËR ÇFARË SHËRBEN?

Sinus Lift

Sinus Lift, i njohur gjithashtu si ngritësi i madh i sinusit maksilar përfshin futjen e kockës me origjinë shtazore plotësisht 100 bio kompatibile në vetë sinusin në mungesë të kockës natyrale lejon që mund të vendosen implantet në zonat molare dhe premolare

KUR ËSHTË E NEVOJSHME T’I NËNSHTROHESH NJË OPERACIONI TË NGRITJES SË SINUSIT?

Në shumicën e rasteve, kocka në zonat e arkadës së sipërme është e pamjaftueshme për të futur implantet, për shkak të pranisë së sinusit maksilar.

Kur trashësia e kockave është më e vogël se 5 6 mm, është e nevojshme të kryhet Sinus Lift për të mundësuar futjen e implanteve me një gjatësi minimale prej 10 11 mm.

PROÇEDURA KIRURGJIKALE E SINUS LIFT?

Proçedura vazhdon me një prerje të mukozës, më pas indi është i palidhur, krijohet një dritare komunikimi në sinusin maksilar dhe membrana e sinusit maksilar është e papërzier. Hapësira e krijuar është e mbushur me materiale të rigjenerimit të kockave, osso biocompatibile.

Në këtë pikë , në kockën që duhet të rigjenerohet , dentistët tanë vendosin Membranën biocompatibile e cila vepron si një barrierë mbrojtëse dhe parandalon që indet e buta me rritje të shpejtë të zënë vendin , i cili përkundrazi do të zihet gradualisht nga kocka në rritje graduale

Pastaj do të aplikohen qepje të cilat do të hiqen pas vetëm 15 ditësh . Pas rreth 6 muajsh mund të vendosen implantet . Në disa raste implantet mund të vendosen në të njëjtën kohë me operacionin , por kjo varet nga sasia e mbetur e kockave : nëse është më shumë se 3 4 mm është e mundur të vendosni implantet menjëherë , përndryshe ato do të vendosen më vonë

Nëse është e nevojshme për të nxjerrë dhëmbët e kompromentuar në vendet ku kërkohet Sinus Lift, do të jetë e detyrueshme të prisni që shërimi i plotë i vendit të heqjes të bëhet brenda rreth 3 muajve

Në rastet kur membrana e sinusit është e çarë gjatë një operacioni Sinus Lift gjatë zhvendosjes, mund të jetë e nevojshme të shtyhet operacioni për 3 muaj të tjerë

Çarja mund të ndodhë nëse membrana e sinusit maxilar ishte shumë e hollë ose nëse ajo kishte kaluar procese inflamatore

ÇFARË TË PRISNI PAS NJË INTERVENTI PËR NGRITJE SINUSI?

EMATOMA : ënjtja e fytyrës në anën e ndërhyrjes është pothuajse gjithmonë e pranishme me formimin e një hematome nën sy.
DHIMBJA : mund të jetë e pranishme por nëse protokolli i dorëzuar pacientit ndiqet në mënyrë rigoroze dhimbja mund të kontrollohet me analgjezikë normalë
GJAKËDERDHJA NGA HUNDA : në disa raste në të njëjtën ditë të operacionit ose në ditët në vijim gjakderdhja e hundës mund të jetë e pranishme në këto raste ju rekomandojmë të kontaktoni klinikën për ta konstatuar këtë

CFARË DUHET BËRË PARA INTERVENTIT?

Është e nevojshme të merrni antibiotikun dhe të ndiqni protokollin e dhënë në mënyrë rigoroze. Stafi ynë mjekësor në këtë drejtim do të sigurojë të gjitha informacionet është e nevojshme të jeni esëll të paktën 4 orë dhe të shoqëroheni nga një familjar pas interventit

CFARË DUHET BËRË NË DITËT PASUESE?

Ruani higjenën e shkëlqyeshme të gojës me shpërlarës nga dita e dytë pas operacionit për të parandaluar gjakderdhjen
Mbajeni plagën të pastër me një pambuk të njomur në gargarë Nëse plaga mbahet e pastër shanset për një shërim të shpejtë janë më të mëdha
Lani hundën me solucion fiziologjike spërkatni në hundë 2 3 herë në ditë për 15 ditë
Aplikoni pako akulli në pjesën e prekur
Në rast nevoje merrni një medikament kundër dhimbjes (jo me stomak bosh dhe me recetë mjekësore)
Flini me kokën tuaj të ngritur për të zvogëluar gjakderdhjen dhe ënjtjen
Dieta ideale është e përbërë nga ushqime të buta dhe shumë të lëngshme për të shmangur dehidratimin ose temperature
Pushimi i duhur promovon shërimin e shpejtë
Në rast temperature ose sëmundjesh të përgjithshme kontaktoni menjëherë Klinikën për të folur me dentistin

ÇFARË DUHET BËRË NË RAST HEMORAGJIE?

Qëndroni të qetë dhe qëndroni ulur , mos qëndroni të shtrirë . Kontaktoni Klinikat tona dentare në numrin +355 42 44 4410 ose , nëse është e nevojshme , ndihmën e parë
ÇFARË MOS TË BËNI PAS INTERVENTIT?
Mos Konsumoni Ushqime Dhe Pije Të Ftohta
Mos konsumoni ushqime dhe pije të ftohta
Mos E Irritoni Zonën Me Ushqime Të Forta
Mos e irritoni zonën me ushqime të forta
Mos Pini Duhan Për 2-3 Ditët Në Vijim
Mos pini duhan për 2-3 ditët në vijim
Mos Përdorni Camcakëz Deri Në 15 Dite Pas Interventit
Mos përdorni camcakëz deri në 15 dite pas interventit
Mos Merrni Medikamente Me Përmbajtje Acid I Acetilsalicilik , Si Aspirina
Mos merrni medikamente me përmbajtje acid i acetilsalicilik , si Aspirina
Mos Kryeni Aktivitet Të Rënda Fizike Ose Sporte Te Vështira Deri 2 - 3 Ditë Pas Interventit
Mos kryeni aktivitet të rënda fizike ose sporte te vështira deri 2 - 3 ditë pas interventit

Dëshironi buzëqeshjen perfekte? Çmimet më të lira për produktet më cilësore?

Rezervoni tani
close slider

    Rezervoni vizitën tuaj

     

    * Required

    Nëpermjët kësaj kontakt forme ju mund të vendosni një takim për konsultë pranë Klinikës tone Giovanni Bona Dental Clinics

    Back To Top