skip to Main Content

Miresevini

Një staf italo-shqiptar i udhëhequr nga dott. Giovanni Bona, mjek implantolog nga Torino (Itali),i cili e ka bazuar eksperiencën e tij në kërkimet më të avancuara për t’i kthyer pacientëve të tij buzëqeshjen në përditshmërinë e tyre.

Na kontaktoni

Tel : 067 501 3058
Address: Tirane, Albania

Vendodhja

Peri-implantiti

Peri-implantiti

Peri-implantiti është një patologji e kockave dhe indeve gingivale rreth implantit të titanit, e shkaktuar nga ndërtimi i pllakave bakteriale. Mund të evoluojë me kalimin e kohës, duke u përkeqësuar dhe përfundimisht duke çuar në dështim të implantit, domethënë në humbjen e implantit, veçanërisht nëse nuk është bërë asgjë për ta kundërshtuar atë.

Indet përreth implantit janë gingiva dhe kocka. Midis mishit të dhëmbëve dhe implantit ekziston një hapësirë shumë e vogël në të cilën mund të hyjë pllaka bakteriale, e cila nëse nuk hiqet çdo ditë duke larë dhëmbët, mund të shkaktojë inflamacion të lokalizuar, i cili mund të çojë në një resorbim të kockave rreth implantit. Ky resorbim, i cili në kushte normale është pothuajse zero, mund të përparojë në një mënyrë krejtësisht asimptomatike deri në shkatërrimin e kockës peri-implantare e cila, duke formuar një xhep, mund të evoluojë në një absces dhe lëvizshmërinë e implantit, deri në heqjen.

giovanni-bona-1

Faktorët predispozues për peri-implantit janë:

Higjiena e dobët e gojës dhe veçanërisht në zonat peri-implantuese, pastrimi i dhëmbëve i pamjaftueshëm ose joefektiv
biotip i hollë i gingivës dhe mungesë e gingivës adherente rreth qafës së implantit.
Cigare ose tym puro.
Akumulimi i pllakave dhe gurit.
Periodontiti i dhëmbëve ngjitur me implantet subjekt me një histori të mëparshme anamnestike të parodontitit.
Prandaj është thelbësore që pacienti që ka bërë implantime titani të shkojë në klinike dentare çdo gjashtë muaj për të bërë një kontroll dhe një seancë të mundshme profesionale të higjienës orale, përndryshe, duke pasur parasysh mungesën e simptomave të peri-implantitit, ju do të arrini situatë më serioze dhe e pakthyeshme.

giovanni-bona-dental-clinics-foto-6 (1)

Në rastin e protezave të vidhosura në implante, është e rëndësishme të hiqni protezën fikse për të kontrolluar më mirë shëndetin e indeve peri-implantuese.
Në fakt, osteoliza (humbja e kockave) e shkaktuar nga peri-implantiti mund të evoluojë në situata aq serioze sa ato mund të parandalojnë vendosjen e një implanti të ri, dhe për pasojë duhet të bëjnë një shartim kockash ose një rehabilitim të lëvizshëm protezik, apo edhe implantet zigomatike.

Prandaj, ne besojmë se për të ruajtur integritetin e lidhjes kockore-implantare, një kurs kontrolli gjashtëmujor dhe higjiena e shkëlqyeshme orale janë thelbësore, përveç ndërprerjes së pirjes së duhanit (nëse ekziston).

Dr. Giovanni Bona

Ecco come la plerimplantite può far perdere osso attorno all’impianto e di conseguenza portare anche alla perdita dell’impianto se non curata

Kontakt

Kontaktoni me ne në Whatsapp: +355675013058 ose me e-mail në [email protected] për të organizuar një vizitë të parë falas dhe për të marrë një plan të personalizuar të kujdesit dhe një vlerësim të hollësishëm ose na dërgoni një përmbledhje dentare për një vlerësim të përafërt.

    Rezervoni vizitën tuaj

     

    * Required

    Nëpermjët kësaj kontakt forme ju mund të vendosni një takim për konsultë pranë Klinikës tone Giovanni Bona Dental Clinics

    Back To Top