skip to Main Content

Miresevini

Një staf italo-shqiptar i udhëhequr nga dott. Giovanni Bona, mjek implantolog nga Torino (Itali),i cili e ka bazuar eksperiencën e tij në kërkimet më të avancuara për t’i kthyer pacientëve të tij buzëqeshjen në përditshmërinë e tyre.

Na kontaktoni

Tel : 067 501 3058
Address: Tirane, Albania

Vendodhja

Implantologjia Me Ngarkesë Të Menjëhershme – Dhëmbë Në 24 Orë.

Implantologjia me ngarkesë të menjëhershme – Dhëmbë në 24 orë.

Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është teknika kirurgjikale që ju lejon të vendosni një protezë të përkohshme fikse në të njëjtën seancë ose disa orë pas futjes së implanteve. Kushtet për të qenë në gjendje të “ngarkojnë” menjëherë implantet e titanit me një protezë të përkohshme janë si më poshtë: – të ketë një sasi të mjaftueshme dhe cilësi të mbetjeve të eshtrave, e cila lejon stabilizimin e implanteve me një forcë më të madhe se 35 NCM, në mënyrë që ngarkesa e kashimit të mos krijojnë mikro-lëvizje të implanteve që mund të parandalojnë osteointegrimin.
Dëshironi dhëmbë në 24 orë ?

– të jesh në gjendje të fusësh një protezë të përkohshme fikse dhe të vidhosur (nuk këshillohet të përdoret një protezë e përkohshme e çimentuar, pasi që në kohën e decementimit për të hequr, për shembull, pikat ose për të kontrolluar shërimin e indeve, forcat nxjerrëse mund të jenë të krijuara në implante dhe dëmtojnë procesin e oseointegrimit).

– për të qenë në gjendje të fusni të paktën dy ose 4 implante për të stabilizuar një protezë të përkohshme, nuk është e këshillueshme që të ngarkoni menjëherë implantet e vetme, sepse nuk zbatohet e ashtuquajtura “splinting ortopedike”, e cila lejon që implantet të solidarizohen dhe të krijohen një rezistencë më të madhe ndaj forcave kafshuese.

giovanni-bona-dental-clinics-foto-6 (1)

Në përgjithësi, ne preferojmë ngarkimin e menjëhershëm në situata të plota harku, ose grupe dhëmbësh të përparmë ose gjysmë harqesh. Në rastin e një harku të plotë, ne shkojmë te të ashtuquajturat Të gjitha në katër, e cila është një teknikë që përfshin zëvendësimin e një harku të plotë prej 12 dhëmbësh me vetëm 4 implante. Kjo ndërhyrje përfshin hapa të paracaktuar që janë: Vizita e parë me një vlerësim të kujdesshëm të shëndetit të përgjithshëm të pacientit dhe zgavrën me gojë, çdo malokluzion, parafunksionim (për shembull bruxism, i cili është kundërindikacion për ngarkimin e menjëhershëm), patologji të tjera karioze ose periodontale që prekin harkun që nuk do të trajtohet. Pas vizitës së parë, ekzaminimet radiologjike do të kryhen për të marrë një vlerësim të saktë të lartësisë, trashësisë dhe cilësisë së kockave. Në fakt, në disa raste me një sasi të konsiderueshme kockash, por me cilësi të dobët (për shembull një kockë e tipit “4”), mund të jetë e pamundur të kryhet ngarkimi i menjëhershëm. Prandaj, ne nuk mund të parashikojmë gjithmonë 100% mundësinë e ngarkimit të menjëhershëm, dhe procedura jonë gjithmonë dhe në çdo rast kërkon që tashmë të kemi një protezë të lëvizshme të paravendosur në mënyrë që të mos e dërgojmë pacientin në shtëpi pa dhëmbë. Pas vizitës së parë, në rast të pranimit të planit të trajtimit nga pacienti, do të kryhen një ose më shumë seanca higjienike orale, për të zvogëluar ngarkesën bakteriale të pranishme në gojë, mund të merren përshtypje për të bërë proteza të përkohshme dhe do të vazhdohet me planifikimin e ndërhyrjes, e cila zakonisht kërkon që pacienti të marrë të paktën dy ose tre ditë pushim për trajtim. Në fakt, protokolli zakonisht parashikon që operacioni të kryhet në mëngjes, me ekstraksione (nëse ka ende dhëmbë të mbetur), dhe futjen e 4 implanteve dhe abutementeve përkatëse. (shtylla precize që lejojnë lidhjen e protezës me implantet me anë të vidave speciale). Marrë përshtypjet për protezën e përkohshme, ajo do të bëhet si provë nga laboratori ynë dentar, dhe do të gjykohet në mbrëmje ose të nesërmen, dhe pastaj do të dorëzohet i përfunduar brenda 36 \ 48 orëve.

Duke qenë një protezë e përkohshme, është një ide e mirë të mos e përdorni atë në mënyrë të papërshtatshme për të përtypur ushqime shumë të forta siç jane kërcëllijnë, kockat e mishit sepse ajo lehtë mund të thyhet dhe të shkaktojë dëme serioze në implantet e futura, të cilat do të mbingarkohen. Në fakt, në rast të prishjes së protezës, është e nevojshme që menjëherë të ktheheni në zyrë për riparim, i cili do të përfshijë të paktën një ditë punë. Tre muaj pas dorëzimit të protezës provizore, mund të bëhet proteza e re përfundimtare, e cila mund të bëhet në rrëshirë dhe metal (më e lirë), në metal dhe qeramikë, ose në zirkoni (më e shtrenjta), pasi të keni kryer radiografi në implantet për të vlerësuar gjendjen e shëndetit para përshtypjeve të fundit. Në rast se ngarkimi i menjëhershëm nuk mund të kryhet për shkak të kockave shumë të buta, ose boshllëqeve të forta të kockave të shkaktuara nga infeksionet e mëparshme që kërkojnë rigjenerim të kockave, implantet duhet të lihen të zhytura nën gingive dhe do të dorëzohet një protezë totale e lëvizshme. ( “protezë”) tek pacienti, i cili në çdo rast duhet të vishet sa më pak gjatë ditës dhe të hiqet gjithmonë natën për të shmangur kompromentimin e kockës themelore. Zakonisht është më e zakonshme që implantet nuk mund të ngarkohen në nofullën e sipërme, për shkak të kockës më pak të dendur, ndërsa në harkun e poshtëm rastet në të cilat implantet nuk mund të ngarkohen janë një përqindje shumë e ulët, por në çdo rast mund të ndodhë edhe në harkun e poshtëm. Në këto raste, kohët zgjaten me 3-6 muaj, dhe përfshijnë një zbulim të mëvonshëm të implanteve dhe futjen e një proteze të përkohshme fikse. Për të bërë protezën përfundimtare, zakonisht kërkohen 4 ose 5 seanca, të cilat gjithashtu mund të kompaktohen në 10 ditë prani, në mënyrë që të mos humbasin shumë kohë, tre muaj pas operacionit të parë, ose 6-9 muaj në rastet në të cilat implantet nuk janë ngarkuar. Sapo të jetë bërë dhe dorëzuar proteza përfundimtare, do të jetë e nevojshme të kryhen kontrolle gjashtë mujore për të verifikuar funksionimin e duhur të protezës dhe për të parandaluar grumbullimin e pllakave ose gurit në sipërfaqet e implantit, gjë që për fat të keq mund të ndodhë, duke shkaktuar në disa rastet e “peri-implantitit” të frikshëm.

Na kontaktoni

Kontaktoni me ne në Whatsapp: +355675013058 ose me e-mail në [email protected] për të organizuar një vizitë të parë falas dhe për të marrë një plan të personalizuar të kujdesit dhe një vlerësim të hollësishëm ose na dërgoni një përmbledhje dentare për një vlerësim të përafërt.

    Rezervoni vizitën tuaj

     

    * Required

    Nëpermjët kësaj kontakt forme ju mund të vendosni një takim për konsultë pranë Klinikës tone Giovanni Bona Dental Clinics

    Back To Top